Binnenactiviteiten provincie Groningen bij slecht weer

Binnenactiviteiten provincie Groningen bij slecht weer

Groningen… Wat te doen? En welke indooractiviteit in Groningen kun je plannen als het weer niet zo mooi blijkt te zijn als gehoopt? Als ervaren inwoners uit de provincie, helpen we je graag op weg. In deze blog geven we daarom meer tips over wat te doen in de provincie Groningen bij slecht weer.

8 leukste binnenactiviteiten provincie Groningen

Met een indooractiviteit Groningen verkennen kan net zo leuk zijn als buiten op pad gaan. Maar, dan moet je natuurlijk wel weten waar je moet zijn! De vraag; Wat is er te doen in Groningen? beantwoorden we daarom met onze 8 favoriete indoor uitjes. 

1. De Theefabriek

    Ook voor de koffieleuten onder ons een leuk uitstapje: De Theefabriek in Houwerzijl. In dit theemuseum, gevestigd in een oude kerk, kun je tevens van een theeproeverij genieten. Je kunt er verschillende soorten thee proeven, een rondleiding volgen door het museum en genieten van een gezellige tearoom. Thuis net zulke lekkere thee maken? Stop dan nog even bij het winkeltje.

    2. Zwembad Tropiqua

      Op slechts een paar minuten van Camperplaats Veendam vind je het mooie zwembad Tropiqua. Dit tropische zwemparadijs met glijbanen, een golfslagbad, bubbelbaden en een peuterbad biedt voor ieder wat wils. Dit maakt het de ideale dag uit voor het hele gezin. 

      3. Thermen Bad Nieuweschans

        Voor een heerlijke wellness kun je terecht in resort Thermen te Bad Nieuweschans. De thermale baden, sauna’s, stoombaden, massages en andere behandelingen, zorgen ervoor dat jij volkomen ‘zen’ de deur weer uitloopt. Perfect dus, als je op zoek bent naar een binnenactiviteit die draait om ontspanning en verwennerij in een rustige omgeving.

        4. Museum Klooster Ter Apel

          Het Museum Klooster Ter Apel is gevestigd in een middeleeuws klooster en biedt een kijkje in het leven van monniken. Er zijn tentoonstellingen over religie, geschiedenis en kunst die je op je gemak kunt bekijken. Een stukje cultuur en geschiedenis dus, in het mooie Ter Apel.

          5. De Postwagen

            In Tolbert vind je allerlei originele binnenactiviteiten onder één dak. De Postwagen is een veelzijdig recreatiecentrum waar je meerdere activiteiten kunt combineren tijdens jouw bezoek. Ga bijvoorbeeld eerst bowlen, om daarna nog even een balletje te slaan op de glow in the dark midgetgolfbaan. Maar ook de optie om te lasergamen, een escape room te ontvluchten of lekker (vals) te zingen in de karaokeroom kun je benutten.

            6. Groninger Museum

              Aan de activiteiten in provincie Groningen, kan het Groninger Museum in het hart van Groningen stad natuurlijk niet ontbreken. Dit opvallende en moderne kunstmuseum omvat diverse collecties van hedendaagse kunst, designs en historische kunst, in de vorm van wisselende tentoonstellingen en programma’s. 

              7. Rondleiding Baxbier

                Zeg je Groningen, dan zeg je bierbrouwerij. In Groningen bevindt zich dan ook Baxbier: een brouwerij waar je alles leert over het brouwproces en waar je verschillende speciaalbieren zelf kunt proeven. Voor bierliefhebbers natuurlijk de perfecte activiteit! Maar ook als je normaal gesproken niet zo’n bierdrinker bent, is Baxbier een leuk dagje uit. 

                8. MuzeeAquarium

                  Het MuzeeAquarium in Delfzijl combineert een zeeaquarium met een museum over de lokale geschiedenis, archeologie en geologie. Ideaal voor een leerzaam en boeiend uitje voor alle leeftijden. Daarom is het MuzeeAquarium een aanrader voor degene die in Groningen activiteiten voor het hele gezin zoekt. 

                  Toch een buitenactiviteit doen?

                  Breekt de zon toch plots door of waai je graag even lekker buiten uit? Dan zijn er in Groningen ook tal van leuke buitenactiviteiten te plannen. Ga bijvoorbeeld de tien mooiste wandelroutes van Groningen ontdekken of kies voor de fietsroutes in en rond Groningen. Blijf je liever in het hart van de stad? Dan helpen we je ook bij het beantwoorden van de vraag: Wat te doen in de stad Groningen?

                  Camperplaats Veendam overnachten

                  Genoeg leuke dingen om te doen in Groningen! Maar, dan is het wel prettig als je ook in de buurt kunt overnachten. Camperplaats Veendam ligt centraal ten opzichte van de vele leuke activiteiten in Groningen. Hierdoor is alles na een beperkte reis al te bewonderen. Natuurlijk kunnen we je ook altijd voorzien van meer tips over de bezienswaardigheden van Groningen en hoe je Groningen met kinderen het beste kunt verkennen – zowel met zon als met regen.