Ontdek omgeving Veendam

Prachtig uitzicht

Familie vriendelijk

Goede wifi

Veel activiteiten

Activiteiten

Subtropisch zwembad
Kabel waterskibaan
Prachtige fietsroutes
Klimbos
Op gezette tijden rijdt er een stoomtrein van en naar Stadskanaal
Biljartgolf baan (soort midgetgolf)
Verschillende horeca in het park voor een hapje en drankje enz.
Paintball arena
Bruisend centrum met vaak vrij toegankelijke evenementen
Kinderboerderij
Veenkoloniaal museum (leuk om bij slecht weer te bezoeken)
Prachtig zwemstrand
Verhuur van kano’s en waterfietsen
Speeltuin

Natuuur

Veendam, gelegen in het prachtige Groningen, is een omgeving die gekenmerkt wordt door haar adembenemende natuur, rustieke dorpen en gastvrije inwoners. Het gebied staat bekend om haar uitgestrekte veenmoerassen, die zich over de horizon uitstrekken als een zee van groen. De rustgevende schoonheid van deze omgeving is werkelijk betoverend en biedt een oase van rust en stilte in een hectische wereld.

Het landschap van Veendam is gevormd door haar rijke geschiedenis en de bijbehorende industriële ontwikkelingen. Het gebied is vroeger voornamelijk gebruikt voor de winning van turf, wat nu heeft geleid tot een uniek landschap met vele kleine meertjes en kanalen. Hierdoor is het een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers die willen genieten van de prachtige omgeving

Dorpen en steden

Naast de mooie natuur heeft Veendam ook een aantal charmante dorpen en steden om te verkennen. Zo is het nabijgelegen Wildervank een pittoresk dorpje met een rijke historie en een authentiek karakter. In het hart van Veendam zelf vindt u ook vele interessante bezienswaardigheden, zoals het Museum Veendam, waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de streek.

Maar wat deze omgeving echt speciaal maakt, zijn haar vriendelijke en gastvrije inwoners. Het gebied staat bekend om haar warme gemeenschap, waar mensen elkaar begroeten op straat en bereid zijn om te helpen waar nodig. Hierdoor voelt u zich meteen welkom en op uw gemak in deze omgeving.