Wat te doen in de stad Groningen?

Wat te doen in de stad Groningen?

Om leuke dingen te doen in Groningen, moet je natuurlijk wel weten waar je moet zijn voor de tofste activiteiten. We krijgen dan ook vaak de vraag: Wat te doen in Groningen? Gelukkig zijn er in Groningen tal van bezienswaardigheden in de stad te vinden. Om jou te helpen bij het uitkiezen van de leukste ‘Groningen activiteiten’, hebben we een lijst voor je opgesteld met de highlights van Groningen stad.

Bezienswaardigheden Groningen

Er bestaan in Groningen toeristische attracties in overvloed, maar ook plekken die gewoonweg veel sfeer geven tijdens jouw dagje of weekendje weg. Je kunt zowel voor dagactiviteiten als voor avondactiviteiten Groningen bezoeken. In deze blog geven we je tips mee, die jij als inspiratie kunt gebruiken om jouw favoriete bezienswaardigheden in Groningen samen te stellen.

Martinitoren Groningen

Martinitoren

Middels bijzondere activiteiten Groningen tot in de uiterste hoekjes bekijken, doe je vanaf de Martinitoren. ‘D’Olle Grieze’, zoals de Martinitoren ook wel bekend staat, is een 97 meter hoge toren die door bezoekers dagelijks wordt beklommen. En niet zonder reden! Vanaf de toren heb je namelijk een prachtig panoramisch uitzicht over de gehele stad. Doordat de Martinitoren zich middenin het centrum van Groningen bevindt, kun je de klim ook combineren met andere bezienswaardigheden van Groningen stad.

Prinsentuin groningen

Prinsentuin

Op slechts een paar minuten lopen van de Martinitoren, ligt de Prinsentuin. Dit stadspark is geliefd vanwege de charme van de bloemen, mooie paden en historische tuinarchitectuur. De Prinsentuin wordt gebruikt als plek om te ontspannen, te picknicken of verschillende planten te bekijken. Enkele keren per jaar worden er tevens evenementen en concerten georganiseerd in de Prinsentuin. Dit maakt het een fijne plek om de drukte van de stad even te ontvluchten, terwijl je toch dicht bij het centrum blijft.

Forum groningen

Forum Groningen

Je maakt de switch van historisch naar modern, als je het Forum bezoekt. In dit opvallende gebouw in het centrum van Groningen, wordt aandacht geschonken aan kunst, film, technologie en kennis. Zowel voor tentoonstellingen als voor het bekijken van films in state-of-the-art bioscoopzalen en het volgen van workshops kun je in het Forum terecht. Je maakt de bezienswaardigheid compleet door te genieten van een hapje en een drankje op het dakterras van het Forum, van waaruit je een geweldig uitzicht over het centrum hebt.

Noorderplantsoen

Het Noorderplantsoen is één van de populairste plekken van Groningen. Zo populair, dat er zelfs een liedje over geschreven is! Het groene gras, de historische herenhuizen en de vele bomen bieden ontzettend veel rust en sfeer. Als bezoeker kun je deelnemen aan sportactiviteiten, zoals hardlopen en frisbeeën. Ook worden er met regelmaat markten en evenementen als festivals georganiseerd in het Noorderplantsoen.

Vismarkt groningen

Vismarkt

Op de Vismarkt zijn dagelijks vele soorten kraampjes te vinden, waarbij onder andere lokale producten, etenswaren, bloemen en kleding wordt aangeboden. De enthousiaste sfeer, verse producten en lokale lekkernijen, zorgen ervoor dat de Vismarkt zowel door Groninger inwoners als door bezoekers graag wordt bezocht. Door de lokale ligging van de Vismarkt, middenin het centrum, kun je altijd even lekker over de markt struinen als je bijvoorbeeld aan het winkelen bent.

Grote markt

De Grote Markt wordt ook wel gezien als het hart van Groningen stad. Aan de Grote Markt zijn onder andere het Forum en de Martinitoren te vinden, samen met vele horecagelegenheden. Of je nu een zonnig terrasje wilt pakken of nog wat kraampjes wilt bekijken; het kan allemaal op de Grote Markt. Ook wordt hier meerdere keren per jaar een kermis opgebouwd of gewerkt aan andere evenementen.

Groninger Museum

Groninger Museum

Met een indoor activiteit Groningen beter leren kennen, doe je in het Groninger Museum. Dit museum, midden in de stad Groningen, heeft zowel moderne als klassieke stukken om te bewonderen die gerelateerd zijn aan kunst en historie. Door de wisselende tentoonstellingen, educatieve programma’s en workshops, is er in het Groninger Museum altijd iets te doen.

Rondvaartboot Groningen

Ook vanaf het water kun je bezienswaardigheden van Groningen ontdekken. Met een rondvaartboot kun je kiezen tussen verschillende routes; van informatieve rondvaarten tot ontspannen cruises. Vanaf de rondvaartboot zul je verschillende onderdelen van de Groningse cultuur en geschiedenis leren kennen. Alleen de prachtige grachten zijn het al waard om deze eens vanaf de boot te bekijken.

Winkelen in Groningen

Wat te doen op zondag in Groningen? Winkelen! Bijna alle winkels zijn de gehele zondagmiddag geopend; van grotere ketens tot leuke boetiekjes. In de Herestraat zul je alle welbekende winkels treffen, terwijl er in de zijstraatjes in en rondom het gehele centrum vele unieke zaakjes te vinden zijn, waar je leuke koopjes en speciale items tegenkomt. Natuurlijk zijn er ook winkeltjes te bezoeken waar je jouw Groningse souvenirs en lekkernijen kunt scoren, ter herinnering aan de stad.

Restaurants Groningen

Lekker eten is in Groningen geen enkel probleem. Met vele eetgelegenheden, is iedere keuken wel in de stad te vinden. Zo serveert NOK bijvoorbeeld moderne gerechten met Scandinavische invloeden en een prachtig uitzicht. Dit terwijl je in het prachtige restaurant Mr. Mofongo geniet van heerlijke cocktails en Latijns-Amerikaanse gerechten in een levendige sfeer. Restaurant Graansilo Eten & Drinken biedt vervolgens weer culinaire ervaringen in een historische graansilo. Ga je liever voor een onbeperkt tapas menu? Dan kun je terecht bij ’t Zusje Groningen. Een laatste tip die we je graag meegeven is Xiafusion Streetfood-Bar. Hier worden Aziatische fusiongerechten met een twist geserveerd.

Camperplaats in de provincie Groningen

Vanaf Camperplaats Veendam rijd je binnen enkele minuten de autoweg N33 op. Vanaf hier ben je al snel op de autosnelweg richting de stad Groningen: De A7. Het is niet alleen heel eenvoudig om vanaf de camperplaats naar de stad te rijden, je bent er ook nog eens zo! In ruim een half uur sta je al in de binnenstad. Natuurlijk adviseren we je graag over de beste parkeerplaatsen en manieren om de stad binnen te rijden!