Negen leuke activiteiten in Groningen met kinderen

Martinitoren Groningen

Groningen is een ideale provincie voor een dagje uit met kinderen. Verschillende activiteiten zijn leuk voor het hele gezin. In deze blog delen we de leukste uitjes met je. We maken onderscheid tussen activiteiten in de stad, actieve dagjes uit en leuke musea voor kinderen.

Drie leuke kinderactiviteiten in de stad Groningen

Dit zijn de drie leukste activiteiten voor kinderen in de stad Groningen. Lees ook de blog: Wat te doen in de stad Groningen? Voor alle leuke activiteiten in de stad Groningen.

Martinitoren Groningen

Martinitoren beklimmen

De Martinitoren beklimmen is dé activiteit van de stad Groningen. Na 311 traptreden voelen je benen behoorlijk verzuurd. Als je vanaf de top om je heen kijkt, ben je blij dat je het hebt gedaan. Je kijkt uit over de stad Groningen en de weilanden eromheen. Het beklimmen van de Martinitoren is ook leerzaam. Verschillende borden geven informatie over de historie, architectuur en functie van het bouwwerk.

Dieren op straat speurtocht

De speurtocht “Dieren op straat” is leuk en leerzaam voor het hele gezin. Je zoekt samen naar de verschillende kunstwerken van dieren in de stad. Bekende voorbeelden zijn de “Zittende Hond” (Noorderplantsoen) en de “Bronzen Olifantjes” (Grote Markt). Elk kunstwerk is verbonden met de cultuur, natuur of historie van Groningen. Dit staat op de informatieborden beschreven. 

Kinderboerderij stadspark

Wie houdt er nou niet van een kinderboerderij? In het Stadspark van Groningen kun je – volledig gratis – konijnen, kippen, paarden, geiten en schapen aaien. Het is een leuke activiteit waarbij kinderen meer leren over dierenverzorging. Na afloop kunnen je kids zich helemaal uitleven in de speeltuin. Dit is voor jou de kans om even een rustmomentje te pakken. 

Drie actieve dagjes uit met het gezin

Groningen is ook geschikt voor actieve dagjes uit. Dit zijn drie activiteiten die je niet mag missen.

Blotevoetenpad Opende

Het Blotevoetenpad in Opende is een uniek dagje uit in Groningen. Je legt – op je blote voeten – een route van 2,4 kilometer af. Onderweg kom je verschillende obstakels tegen: bruggetjes, boomstammen en beekjes. Het is een leuke uitdaging waarbij je voeten gegarandeerd vies worden. Gelukkig ga je dankzij de voetendouches weer schoon naar huis.

Waddenfun Adventurepark

Adventurepark Waddenfun is een indoor klimpark in Groningen. Ze hebben verschillende parcours, dus het is geschikt voor alle leeftijden. Je klautert over bruggen, touwen en netten. Voor de veiligheid zijn er altijd instructeurs aanwezig. Ouders kunnen meedoen, maar er is ook een comfortabele zithoek. Leun achterover en geniet – met een kopje koffie of thee – van het plezier van je kinderen. 

Tenaxx Dinopark

Tenaxx Dinopark

Een andere leuke activiteit in Groningen met kinderen is Tenaxx Dinopark. Tijdens een wandeling door het bos kom je meer dan 30 dino’s tegen. Ze zijn op ware grootte gemaakt, dus het is behoorlijk indrukwekkend. Op de informatieborden staan interessante feiten over de leefomgeving van de prehistorische dieren. Daarnaast is er ook een survivalparcours in Tenaxx Dinopark. Hier kunnen je kids al hun energie kwijt. 

Drie leuke musea voor kinderen

Ook voor kindermusea kun je in Groningen terecht. Ze zijn leuk en leerzaam voor het hele gezin. Dit is onze top 3.

LEGO Museum

Het LEGO Museum (Grootegast) is hét museum voor liefhebbers van LEGO. In een reis door de tijd ontdek je het verhaal van dit populaire speelgoed. Het begint bij de eerste productie en eindigt bij de moderne modellen van nu. Daarnaast hebben ze een speciale bouwhoek voor kinderen gemaakt. Hier kunnen je kids bouwen wat ze willen. Toch is LEGO Museum ook leuk voor volwassenen. Het geeft een nostalgisch gevoel.

Klooster Ter Apel Museum

Klooster Ter Apel is een historisch museum in Groningen. Het voormalige middeleeuwse klooster werd in de 15e eeuw gebouwd. Inmiddels is het een museum met tentoonstellingen en speciale rondleidingen voor kinderen. Op sommige dagen zijn er ook extra activiteiten: knutselen, speurtochten en workshops. Dit is heel leuk voor kinderen.

Storyworld Museum

Storyworld – gevestigd in het Forum in Groningen – is een museum over games, animaties en strips. Je leert over het creatieve proces van idee tot eindresultaat, maar ook over ontwerp en techniek. Er is ook een tentoonstelling met werken van bekende kunstenaars uit binnen- en buitenland. Het museum is vooral geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor hele jonge kinderen is het moeilijk te begrijpen. De meeste volwassenen vinden het ook interessant.

Benieuwd naar alle leuke activiteiten in de provincie Groningen? Lees dan onze blog.

Waar overnachten in Groningen met kinderen?

Tijdens een meerdaags verblijf in Groningen kun je het beste bij een kindvriendelijke accommodatie overnachten. Wat dacht je van Camperplaats Veendam? Vanuit een rustige uitvalsbasis zijn alle activiteiten op rijafstand. Op en rondom de camping is ook genoeg te doen: zwemmen, waterskiën, klimmen, paintball, paardrijden en meer.