De 10 leukste activiteiten in de provincie Groningen

Vesting Bourtange

Een bezoekje aan het hoge noorden hoeft zeker niet saai te zijn. In tegendeel! Voor het hele gezin zijn er tal van leuke activiteiten te vinden om in ieder seizoen van te kunnen genieten. We zetten daarom onze favoriete bezienswaardigheden van Groningen voor je op een rijtje!

10 leukste activiteiten in de provincie Groningen

Wat te doen in Groningen? We kunnen ons zo voorstellen dat die vraag direct bij je opkomt als je denkt aan de prachtige natuur die de provincie te bieden heeft. Maar naast de mooie plaatjes, kun je ook voor activiteiten en bezienswaardigheden Groningen prima bezoeken. Of je nu Groningen met kinderen, je partner of vrienden komt bewonderen. Deze Groningse bezienswaardigheden en activiteiten zijn altijd een goed idee:

waterskibaan Veendam

1. Zoek de actie op bij de waterskibaan Veendam

Als je houdt van sportieve activiteiten, dan is waterskiën in Veendam absoluut iets voor jou! Op de waterskibaan in Veendam kun je terecht voor de mooiste sprongen met een prachtig uitzicht op Borgerswold. Ook als je gewoon even lekker aan het water wilt zitten of houdt van mooie wandelroutes ben je bij het mooie Borgerswold, dat zich rondom de waterskibaan bevindt, op de juiste locatie.

Zeehondencentrum Pieterburen

2. Ontdek de liefste zeehondjes in Pieterburen

Met een bezoekje aan zeehondencentrum Pieterburen draag je niet alleen bij aan een goed doel, maar kun je je ook prima een dagje vermaken. Aanschouw hoe de zeehondjes worden gevoerd, leer meer over het zeehondenleven en ontdek de mooie natuur van Pieterburen.

Martinitoren Groningen

3. Beklim de Martinitoren 

Heb je het over bezienswaardigheden Groningen? Dan kan de Martinitoren midden in het Groningse centrum niet ontbreken aan de lijst. In alle opsommingen van leuke dingen om te doen in Groningen, staat een bezoekje aan de Martinitoren in de top tien. En niet zonder reden! Heb je alle treden beklommen? Dan kun je tot wel 30 km over de stad heen kijken.

Groninger Museum

4. Zoek de rust op in één van de vele musea

Groningen kent verschillende prachtige musea, waar je veel kunt leren over de geschiedenis van de provincie. Bezoek bijvoorbeeld het Groninger Museum, het Veenkoloniaal museum in Veendam, het Noordelijk Scheepsvaartmuseum of Openluchtmuseum het Hoogeland. 

Bourtange

5. Ga terug in de tijd in Vesting Bourtange

In de omgeving van Bourtange ga je écht even terug in de tijd. In de vesting word je meegenomen in het leven zoals deze er vroeger uitzag. Maak zelf kaarsen, ontdek de ouderwetse klederdracht en geniet van de prachtig behouden, historische vesting. Wil je de vesting nog beter bekijken? Peddel er dan op eigen tempo doorheen met een gehuurde kano!

DoeZOO Leens

6. Beleef een dierlijk leuke dag bij de DoeZOO in Leens

Van insecten tot neusberen en van vogelspinnen tot slangen om je nek. Bij de DoeZOO in Leens ontdek je dieren die je nog nooit van zo dichtbij hebt gezien! Met leuke quizzen, voorstellingen en informatiepunten leer je niet alleen ontzettend veel, maar heb je ook nog eens een topdag. 

klimbos Veendam

7. Klim en klauter erop los in klimbos Veendam

In klimbos Veendam kunnen alle leeftijden zich even helemaal uitleven. Geniet van het uitzicht, daag jezelf uit met de verschillende klimroutes en sluit het klimavontuur af met een hapje en een drankje bij de Borgerswoldhoeve. 

blotevoetenpaden

8. Ontdek de natuur op blote voeten via één van de blotevoetenpaden

In de provincie Groningen activiteiten aan het zoeken die je even terugbrengen naar de natuur? Dan zijn de blotevoetenpaden precies wat jij nodig hebt. Met het hele gezin, zonder zorgen en met blote voeten door de Groningse klei en waterplassen stampen, doe je onder andere bij blotenvoetenpad Fraeylemaborg. 

zwembad Tropiqua Veendam

9. De altijd leuke indoor activiteit in Groningen: Het zwembad!

Ook voor indoor activiteiten kun je in Groningen terecht. Vertoef bijvoorbeeld een dagje in subtropisch zwembad Tropiqua Veendam of leg je handdoekje in de zomer neer langs één van de prachtige wateren. 

kinderboerderij in Veendam

10. Heb het over koetjes en kalfjes tijdens een bezoekje aan de kinderboerderij

Met een gezellige kinderboerderij in bijna iedere Groningse gemeente, kun je er altijd een dagje op uit om geitjes, schapen, konijnen en nog veel meer dieren te bekijken en te aaien. Met een bijbehorende speeltuin, ben je bij de kinderboerderij in Veendam bijvoorbeeld op de juiste plek als jong gezin.

Met de camper door Groningen

Om alles van de provincie Groningen te ontdekken, kun je er ook voor kiezen om met de camper door Groningen te reizen. Met camperplaatsen in Groningen op verschillende prachtlocaties, geniet je tegelijkertijd van de natuur en de leuke bezienswaardigheden. Kies voor een camperplek op de camperplaats Veendam, als je op zoek bent naar een centraal gelegen camperplek van waaruit je de gehele provincie goed kunt ontdekken. Meer weten over met de camper door Groningen reizen of over onze eigen Camperplaats Veendam? We beantwoorden met plezier de vraag: Wat te doen in Veendam? We zijn er namelijk van overtuigd dat er écht niks boven Groningen gaat!