Wat te doen in Lauwersoog

Wat te doen in Lauwersoog

Lauwersoog staat bekend om de prachtige natuur, waarbij zee, strand en landschappen samenkomen. Een Lauwersoog vakantie is dan ook een absolute aanrader voor de liefhebber van de natuur en de zee. Gelukkig biedt Lauwersoog activiteiten genoeg om je meerdere dagen te vermaken in de mooie omgeving. Ook om het eten hoef je je niet druk te maken in de kustplaats. Tal van visrestaurants rondom het Lauwersmeer en in Lauwersoog maken het mogelijk om het beroemde Lauwersoog visje te gaan eten. Wat je nog meer kunt doen in Lauwersoog vertellen we je in deze blog.

Wat te doen in Lauwersoog

Bezienswaardigheden in Lauwersoog beter leren kennen? Dat kan op verschillende manieren. Denk aan een Lauwersoog boottocht of een Lauwersoog wandeltocht. Wil je ieder deel van Lauwersoog ervaren? Dan zijn er een aantal Lauwersoog activiteiten die je niet mag missen. Wij helpen je op weg met onze favoriete tips betreft wat te doen in Lauwersoog!

Wadlopen

Wadlopen

De bijzondere natuur van Lauwersoog van dichtbij bekijken, doe je door een actieve wadlooptocht. Tijdens het wadlopen kom je onder andere zeehonden, vogels en schelpdieren tegen. Ga je onder begeleiding wadlopen? Dan leer je ook nog eens meer over de typerende natuur voor Lauwersoog en waarom het zo belangrijk is dat deze natuur behouden wordt. Het prachtige uitzicht over de Waddenzee is natuurlijk een enorm pluspunt van de wandeling. Het strand Lauwersoog staat ook wel bekend als hét strand aan de Waddenzee in Groningen. Wij snappen goed waarom!

Zeehondentocht

Zowel op het strand als vanaf het water kun je in Lauwersoog zeehonden spotten. De zeehonden bij Lauwersoog leven in vrijheid in de Waddenzee en laten zich vaak goed bekijken. Vanaf een comfortabele boot kun je de dieren van dichtbij ervaren en fotograferen. Zeehonden kijken in Lauwersoog is voor natuurliefhebbers van alle leeftijden een activiteit die je absoluut mee moet maken. De begeleiders van de zeehondentocht vertellen jou alles wat je wilt weten over de zoogdieren.

Bezoek het Nationaal Park Lauwersmeer

Het Lauwersmeer gebied, dat zich bij Lauwersoog bevindt, is een waar natuurparadijs. In het Nationaal Park Lauwersmeer wordt deze natuur extra goed beschermd. Er zijn dan ook meer dan honderd soorten vogels die het Nationaal Park Lauwersmeer jaarlijks uitkiezen om te broeden, waaronder de imposante zeearenden en lepelaars. Per boot Lauwersmeer en het park ontdekken behoort tot de mogelijkheden. Maar door het Nationaal Park Lauwersmeer wandelen of fietsen is natuurlijk ook een mooie ervaring – zeker als je onderweg wat perfecte plaatjes vast wilt leggen. Dit Lauwersmeer park laat je namelijk een stukje van de Nederlandse natuur zien, waar je nog lang met plezier aan terug zult denken.

Uitstapje naar Schiermonnikoog

Vanaf Lauwersoog ben je binnen no-time op het Waddeneiland Schiermonnikoog. Met de boot kun je al na een korte reis van ongeveer 45 minuten genieten van de brede stranden, de duinen en de sfeervolle cafés van Schiermonnikoog. Met deze dagtrip kun je jouw Lauwersoog vakantie gemakkelijk uitbreiden met een bezoekje aan misschien wel het populairste Waddeneiland. 

Fietsen en wandelen

Beleef Lauwersoog te voet of met de fiets op jouw eigen tempo. Door Lauwersoog wandelen of wandelen in Lauwersmeer Nationaal Park, geeft je de tijd om alle Lauwersoog bezienswaardigheden vanuit de beste hoek te bekijken. Lauwersoog is volledig ingesteld op wandelaars en fietsers. Je kunt dan ook kiezen voor een Lauwersmeer wandelroute of een Lauwersoog wandelroute die aansluit bij jouw wensen. Heerlijk door de omgeving fietsen kan eveneens via verschillende routes. Wil jij ook graag wandelen in Lauwersoog of juist met de fiets op ontdekkingstocht gaan? Dan kunnen wij je bij Camperplaats Veendam altijd helpen aan de leukste routes.

Waar ligt Lauwersoog?

Het dorp Lauwersoog ligt in het bovenste puntje van Nederland, in de provincie Groningen. Aan het Lauwersmeer én de kust van de Waddenzee, kun je genieten van vele activiteiten en bezienswaardigheden. Denk aan het Lauwersoog kabouterpad voor de kids of een dagje uit naar het Lauwersoog strand. Vanaf onze Camperplaats in Veendam (die zich ook in de provincie Groningen bevindt), ben je binnen 45 minuten gearriveerd op het Lauwersoog haven adres. Overnachten in de omgeving van Lauwersmeer en het dorpje Lauwersoog is dus geen enkel probleem! Wil jij ook komen genieten van de prachtige landschappen die aan de Waddenzee te doorkruizen zijn? Als kenners van onze eigen provincie geven we je graag nog veel meer tips mee, om van jouw Lauwersoog bezoek een onvergetelijke ervaring te maken.